Gezonde workshops!

Gezonde workshops

Voeding en leefstijl

Online en op locatie

Online hulp bij ontzuren, pH waarde, reuma, jicht, psoriasis eczeem, huidklachten, vermoeidheid, meer energie, Online life coach, online voedingsadvies, online coaching, coaching bij werkstress, work life balance, corona coaching, coaching autisme, ontzuren, online afvallen, gewichtsverlies, afslanken, zuur base, basisch eten, online voedingscoach, voedingsdeskundige, ervaringen, maatschappelijk werk, burn out, leefstijl, vitaliteit, online gezonde workshops, workshop gezonde voeding, workshop vitaliteit, workshop voeding en energie, werk, bedrijven, hr, verzuimpreventie, Nanna van den Nieuwendijk, reviews, ervaringen, docent voeding en leefstijl, onderwijsontwikkelaar, Eindhoven, allergie, intolerantie, gezond eten, normaal eten, dieet, dieetadvies, gewichtsconsulent, bedrijfsmaatschappelijk werk, verzuimpreventie, preventief medisch onderzoek, pmo, urine, natuurvoeding, gedragsverandering, gedrag

Gezonde workshops en trainingen.

Sinds 2007 verzorg ik maatwerkprogramma's voor diverse opdrachtgevers op het gebied van voeding en vitaliteit. De gezonde workshops en trainingen zijn interactief, informatief en praktisch. Ik wil deelnemers echt activeren om met hun gezondheid aan de slag te gaan.

Mijn programma's zijn nooit standaard, ik zorg voor een invulling die bij jouw plannen past. Wil je meer weten? Dan maak ik graag persoonlijk kennis. Je kan vrijblijvend een online afspraak met me plannen. Tot binnenkort!

Meer programma's voor vitaliteit vind je ook op de website van mijn bedrijf FoodIncompany.

Al mijn programma's zijn maatwerk.
Ik denk met je mee en zorg voor een invulling die past bij de vitale plannen voor jouw medewerkers.

Workshop "Gezonde voeding"

Steeds meer mensen hebben vragen over gezonde voeding. Hoe doe je dat precies? Iedereen weet wel dat groenten gezond zijn en snoep niet, maar hoeveel mag je dan van dat gezonde? Hoeveel brood is normaal en hoeveel olie en rijst gebruik je bij de avondmaaltijd? Is zuivel gezond en word je van brood dik? Allemaal vragen waar iedereen een eigen waarheid over heeft ontwikkeld.

Deelnemers van de workshop “Gezonde voeding” weten na afloop precies wat een gezond voedingspatroon inhoudt, hoeveel je van wat op een dag nodig hebt en hoe je dat in je eigen situatie kan toepassen. Geen ingewikkelde of saaie powerpointpresentatie maar een helder en praktisch verhaal .

Duur: 1,5-2 uur
Aantal deelnemers: online geen maximum, op locatie maximaal 20 deelnemers
Investering: Online € 400,- excl. btw, op locatie € 600,- excl. btw

Workshop "Gezond afvallen"

Overgewicht is een van de grootste veroorzakers van leefstijl gerelateerde klachten en daarnaast verzuimen medewerkers met overgewicht gemiddeld twee weken meer dan hun collega’s met een gezond gewicht. Steeds meer mensen zijn op hun eigen manier bezig met afvallen en volgen ingewikkelde en vreemde diëten.

Deelnemers van de workshop “Gezond afvallen” leren hoe ze op een gezonde manier, door gewoon normaal te eten, kunnen afvallen en hoe ze afgevallen kunnen blijven. We gaan voor duurzaam resultaat. Iedereen krijgt persoonlijke tips en tools om in zijn/haar persoonlijke thuis- en werksituatie zelfstandig aan de slag te gaan met gezond afvallen.

Duur: 1,5-2 uur
Aantal deelnemers: online geen maximum, op locatie maximaal 20 deelnemers
Investering: Online € 400,- excl. btw, op locatie € 600,- excl. btw

Workshop "Voeding en energie"

Voor veel mensen is het heel herkenbaar: de dip om 16:00u in de middag. En, sommigen staan al moe op terwijl de dag nog moet beginnen. Vermoeidheid en ook veel lichamelijke klachten kunnen een verband hebben met voeding.

Deelnemers van de workshop “Gezonde voeding en energie! krijgen inzicht en praktische handvatten over energieherstel, het stabiliseren van de suikerspiegel en voedselkwaliteit. Het is een praktische workshop met genoeg ruimte voor persoonlijke vragen. Normaal gezond eten is het uitgangspunt met de nadruk op "niet vullen maar voeden" en "energiegevers in plaats van energienemers".

Duur: 1,5-2 uur
Aantal deelnemers: online geen maximum, op locatie maximaal 20 deelnemers
Investering: Online € 400,- excl. btw, op locatie € 600,- excl. btw

Workshop "Voeding en sport"

Haal het beste in jezelf naar boven! Wil je lekker en efficient trainen, dan is goed eten en drinken onlosmakelijk verbonden met een goed trainingsschema.

Deelnemers van de workshop “Gezonde voeding en sport!” krijgen uitleg over hoe je het beste kan eten en drinken voor, tijdens en na een sportactiviteit. Tips voor sneller herstel, minder klachten, meer energie en natuurlijk een betere sportprestatie. Thema’s: basisvoeding, sportvoeding, duursport, krachtsport, afvallen. Er is genoeg ruimte voor persoonlijke vragen. Normaal gezond eten is het uitgangspunt, dus geen zakjes, poeders, pillen of ingewikkelde diëten.

Duur: 1,5-2 uur
Aantal deelnemers: online geen maximum, op locatie maximaal 20 deelnemers
Investering: Online € 400,- excl. btw, op locatie € 600,- excl. btw

"Feiten en fabels" QUIZ

Steeds meer mensen hebben vragen over gezonde voeding. Hoe doe je dat precies? Wat is waar en wat niet? Er zijn zoveel meningen en theorieën over gezond eten en drinken. Word je dik van koolhydraten? Is melk slecht voor je? Hoe zit het met roomboter en halvarine? Is stevia net zo slecht als aspartaam? Het is een greep uit de stellingen die tijdens de quiz passeren.

Deelnemers van de workshop “Feiten en fabels quiz, gezonde voeding!” spelen een interactieve quiz via de app KAHOOT. Elke stelling wordt uitgelegd en onderbouwd en er is veel ruimte voor interactie en het stellen van vragen. Leuk, competitief en leerzaam!

Duur: 1,5-2 uur
Aantal deelnemers: geen maximum. Op locatie is voldoende bereik via wifi vereist.
Investering: Online € 400,- excl. btw, op locatie € 600,- excl. btw

Training "Gezond afvallen met je collega's"

Gezond afvallen hoeft niet ingewikkeld te zijn, zeker niet als je het samen doet. Deelnemers krijgen persoonlijk advies en gaan na de eerste bijeenkomst meteen aan de slag. Het doel is 0,5-1 kilo per week afvallen door gewoon normaal te eten. En geloof me, dat lukt echt!

Voedingsleer, gedragsverandering en duidelijke kaders. Alleen een 'dieetje' is niet voldoende om (blijvende) resultaten te halen. Educatie is de start. Ermee aan de slag gaan is twee en daarna zorgen we samen voor implementatie. Praktisch advies, inzicht en hulp bij moeilijke momenten en valkuilen. Via de groepsapp delen we met elkaar hoe het gaat, wat je eet en drinkt en ik geef dagelijks ondersteuning en antwoord op vragen.

Duur: 8-12 weken, 5 online bijeenkomsten.
Aantal deelnemers: maximaal 10 personen
Investering: € 1.250,- excl. btw

Training "No sugar challenge"

Je kan het! Een leven zonder toegevoegde suikers levert heel veel gezondheidsvoordelen op. Meer energie en concentratie, beter slapen en een gezonder gewicht. In deze training gaan we samen aan de slag en gaan de deelnemers de uitdaging aan om een maand geen suiker te consumeren.

De eerste bijeenkomst is informatief. Wat doet suiker met je lijf en brein? En, wat levert het je op als je er mee stopt? Met praktische tips&tricks gaan de deelnemers de challenge aan om een maand geen toegevoegde suikers tot zich te nemen. We spreken elkaar deze maand gezamenlijk drie keer en houden intensief contact via een groeps-app voor vragen, tips en extra motivatie.

Duur: 4 weken, 3 online bijeenkomsten.
Aantal deelnemers: maximaal 10 personen
Investering: € 625,- excl. btw

Training "Stappen naar meer bewegen"

Elke dag genoeg bewegen is een enorme uitdaging. Zeker als je een zittend beroep hebt. "Ja, ik weet het wel... en morgen ga ik het doen..." Helaas stel je gezonde plannen vaak uit, dus daarom gaan we in deze training actief samen aan de slag: 10.000 stappen per dag. Op naar meer beweging en een gezonder leven!

De eerste bijeenkomst is informatief en vooral praktisch van aard. Daarna gaan de deelnemers aan de slag met hun eigen beweeggoal: 5.000-10.000 stappen per dag. Het helpt om het samen te doen. We hebben dagelijks contact via een groeps-app om elkaar te motiveren, tips te geven en succes- en moeilijke momenten te delen.

Duur: 4 weken, 3 online bijeenkomsten.
Aantal deelnemers: maximaal 10 personen
Investering: € 625,- excl. btw (deelnemers zijn zelf in het bezit van een stappenteller)

Training "Meer energie en minder klachten"

Als je niet gezond eet dan heb je minder energie en ontwikkel je leefstijlgerelateerde klachten. In deze training gaan de deelnemers grondig aan de slag met hun voedingspatroon. Een gezonde en volwaardige basis is de eerste stap en daarna focussen we op het verbeteren van de voedingskeuze.

Resultaat: meer energie, minder klachten, inzicht en kennis van gezond eten en leven en hoe je dit door het maken van andere keuzes kan optimaliseren.

Duur: 8-12 weken, 5 online bijeenkomsten.
Aantal deelnemers: maximaal 10 personen
Investering: € 1.250,- excl. btw

Training "Niet denken maar doen!"

Wist je dat gezond eten en leven heel veel klachten kan verminderen? Het klinkt simpel, maar dat is het soms niet. Dus daarom gaan we het samen doen. De training is informatief, praktisch en ondersteunend. Thema's: ritme, regelmaat, planning, motivatie, slaap en ontspanning, voldoende beweging en goede voeding.

Als je wel wilt maar het niet lukt, dan is deze training geschikt. Burn-out, overspannen, weinig energie, geen zin meer hebben... "Het gaat niet om wat je denkt, maar om wat je doet!" De trainer is dagelijks per mail of app snel beschikbaar om te overleggen, mee te denken of gewoon voor een peptalk.

Duur: 8-12 weken, 5 online bijeenkomsten.
Aantal deelnemers: maximaal 10 personen
Investering: € 1.250,- excl. btw

Ervaringen

Voor onze week van de gezonde voeding (elke dag een workshop tussen 12.00-13.00) hebben wij Nanna van den Nieuwendijk gevraagd om 3 workshops voor haar rekening te nemen.

De FOODQUIZ; erg leuk om de week mee te beginnen. Vooraf kon je vragen beantwoorden en deze werden meegenomen in de quiz. Deze quiz was leerzaam en interactief en er kon een prijs gewonnen worden.

Workshop "Voeding & energie": ook deze workshop was zeer informatief, leerzaam en interactief. Nanna legde op een fijne en rustige manier diverse zaken uit en gaf ook tips.

Workshop: "Voeding & sport"; zeer interessante workshop en door de vele vragen ook als positief ervaren.

Al met al een leuke en geslaagde week; mede door de manier hoe Nanna de gezonde workshops leiden en begeleiden. Zeker een aanrader.

Gwen van Prooijen
Manager PVKPN
KPN

“Wij hebben Nanna van den Nieuwendijk uitgenodigd om te kijken wat ze voor CEVA Logistics kon doen m.b.t. vitaliteit in ons CEVA FIT programma. Nanna kwam met goede ideeën welke direct aansloten op onze behoeftes.

Nanna heeft op verschillende locaties meerdere gezonde workshops gegeven aan ons personeel. De workshops waren “Samen gezond afvallen doe je zo” en “Gezond eten en leven in ploegendienst”. Deelnemers van workshops ware erg enthousiast en hebben de lessen van Nanna ook echt in praktijk gebracht.

Tevens hebben we Nanna benaderd voor een gezonde kookworkshop op maat voor onze management connection event. Als eindresultaat hebben we met 40 managers 240 gezonde hapjes gemaakt welke vervolgens op de borrel geserveerd werden!

Ik zou ieder bedrijf, waar het thema vitaliteit centraal staat, willen adviseren om Nanna uit te nodigen voor een gesprek over de talrijke mogelijkheden!”

Maarten Beijerinck
Regional Director NL South
Ceva logistics

“In het kader van Vitaliteit binnen onze organisatie nodigden wij Nanna van den Nieuwendijk uit.
Wij wilden meer bewustwording creëren over voeding die wij dagelijks binnen krijgen. Met de nadruk op wat goede voeding met je lichaam en geest doet.

Dit heeft Nanna op een hele leuke manier aangepakt met haar interactieve en leerzame Foodquiz. Op een laagdrempelige manier nam zij ons mee in het verhaal over de balans tussen goede en minder goede voeding voor het lichaam. Daarnaast prikkelden zij onze zintuigen met diverse testjes wat uitdaging en een hoop humor met zich mee brengt.

Wij vonden het een geslaagde middag. Wij hebben veel enthousiaste en positieve reacties ontvangen. Onze collega’s zijn geïnspireerd en gemotiveerd. Deze foodquiz is zeker een aanrader als je je collega’s op een subtiele manier wilt prikkelen!”

Tiffany Bisseswar
Communicatie medewerker
Ministerie van Binnenlandsezaken en Koninkrijkrelaties

"We hebben Nanna gevraagd om in het kader van vitaliteit van onze medewerkers een workshop te geven over gezonde voeding en afvallen.

Nanna heeft op laagdrempelige wijze een heldere uiteenzetting gegeven hoe je gezond kan eten en welke voeding daar het beste bij past.

De workshop is door de medewerkers met veel enthousiasme ontvangen. Bij de tweede bijeenkomst van de workshop bleek dat menigeen al heel wat kilo’s was kwijtgeraakt.”

Anette Kelleter
HR adviseur
Royal Lemkes