Heb je het idee dat er iets "speelt"?

Work- life balance

Doelgericht

Verzuimpreventie

*Aan deze pagina wordt nog gewerkt*

Op tijd aan de bel trekken, kan erger voorkomen

Laagdrempelig en preventief
Als een medewerker niet goed in zijn/haar vel zit en niet optimaal kan presteren dan bestaat het risico op (langdurig) verzuim. Bijvoorbeeld door een te hoge werkdruk, verstoorde communicatie op het werk of prive problemen. In een vroeg stadium verlaagt de inzet van lifecoaching de drempel voor het aankaarten van problemen en kan met een luisterend oor en een persoonlijk actieplan de werknemer weer op weg geholpen worden.

Psychisch verzuim
Psychische klachten zijn een van de meest voorkomende veroorzaker van langdurig verzuim (overspannenheid, burn-out, depressie). Tegenwoordig staat werkstress als beroepsziekte op de eerste plaats. Om psychisch verzuim te voorkomen is het belangrijk om de signalen vroegtijdig te signaleren en hierop te anticiperen. Een gerichte aanpak kan een grote verkorting opleveren van verzuim(duur).

Onderwerpen
Werkstress, hoge werkdruk en (psychische of fysieke) klachten, samenwerkingsproblemen met leidinggevenden of collega's, onzekerheid over functioneren en functie, werk- en privé balans, problemen thuis, ontevredenheid, verlies aan motivatie, autisme en werk, international en cultuurverandering, hulp bij sociale kaart zoals vervolghulpverlening en gemeentelijke diensten.

Wat kan je verwachten?

Een luisterend oor en hulp
"Wat wil ik, wat kan ik, wat moet ik daarvoor doen?" Ik help met reflectie en bewuster te maken van wat iemand denkt, voelt, doet en meemaakt. Het doel: het verbeteren van de persoonlijke omstandigheden zodat de medewerker weer in zijn/haar kracht staat en plezier in het werk en leven heeft.

Werkwijze
Na de aanmelding volgt een intakegesprek waarin de hulpvraag en doelen worden geïnventariseerd. De vervolggesprekken zijn inzichtgevend, praktisch en doelgericht, ik help weer grip te krijgen en de juiste verantwoordelijkheid te nemen in de persoonlijke situatie. De problematiek wordt altijd benaderd vanuit de gevolgen voor het werk.

Het traject
Afhankelijk van de situatie is zowel een kort- als langdurig coachingstraject mogelijk. De inhoud van de gesprekken zijn altijd vertrouwelijk, overleg met leidinggevende en HR is mogelijk met toestemming van de medewerker. Werknemers kunnen, indien gewenst, zelf contact opnemen via een online reserveringssysteem.

"Start met nadenken over oplossingen."