Nanna van den Nieuwendijk

Begeleiding autisme

Voedingsdeskundige

Maatschappelijk werk

Nanna van den Nieuwendijk - Begeleiding autisme PGB Eindhoven

Graag stel ik me aan je voor

Welkom op mijn website! Ik ben Nanna van den Nieuwendijk, geboren in 1979 en ik woon samen met mijn dochter in Eindhoven. Je kan altijd een vrijblijvende kennismaking met me inplannen, ik ben benieuwd waar ik je bij kan helpen en vertel je meer over wie ik ben en wat ik voor je kan beteken. Tot binnenkort, groetjes Nanna.

Over mij

Mijn carrière ben ik in 2003 begonnen als maatschappelijk werkster bij een grote zorginstelling voor maatschappelijke opvang (Stichting Neos) waar ik 9 jaar gewerkt heb met cliënten met dubbeldiagnostiek (psychiatrie en verslaving) die te maken hebben met (dreigende) dakloosheid, huiselijk geweld en een afstand tot de arbeidsmarkt.

Als casemanager was ik verantwoordelijk voor het gehele traject 'van straat naar huis' (WMO en AWBZ gefinancierd), in samenwerking met o.a. politie, Gemeente Eindhoven, GgZE, Novadic Kentron, MEE en Lumens. Daarnaast ben ik binnen de organisatie nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en realisatie van verschillende disciplines: de centrale voordeur (intake), meldpunt huiselijk geweld, jobcoaching en zorg op straat.

In 2007 heb ik de stap naar het ondernemerschap gezet en ben ik gestart met mijn toenmalige bedrijf FOOD&YOU. Een zorgverzekeraar erkende praktijk voor voedingsadvies en gedragsverandering. Overgewicht en/of een ongezonde leefstijl zijn meestal niet op te lossen door puur een 'dieetje' te volgen. In de praktijk heb ik veel mensen begeleid met problemen op het gebied van eten (bijvoorbeeld door een angststoornis of eetproblemen bij autisme). Verwijzingen kwamen meestal via huisartsen, bijzondere woonvormen, fysiotherapeuten, obesitascentrum van het Catharinaziekenhuis en therapeuten binnen de GGZ.
In 2019 heb ik de praktijk verkocht, de praktijk telde destijds praktijk 5 vestigingen in regio Eindhoven en 4 collega's in dienstverband.

Op dit moment ben ik eigenaresse van FoodIncompany en Naar Nanna.
Op deze website (www.naarnanna.nl) lees je wat ik nog steeds het liefst doe: het geven van voedingsadvies, (levensloop) begeleiding bij autisme en coaching voor werknemers met psychosociale problemen die invloed hebben op de werksituatie.

Voeding en gezondheid, deze onderwerpen zijn van jongs af aan mijn grootste passie. Ik heb letterlijk alle informatie die ik kon krijgen 'opgegeten' en in 2007 als ondernemer gestart met mijn eigen methodiek op het gebied van voeding-, gezondheid en gedragsverandering. Ik ben zowel regulier als complementair geschoold en combineer in mijn adviezen beide 'werelden'. De basis van mijn advies is altijd gezond en volwaardig eten. Je lichaam en brein hebben structureel bepaalde voedingstoffen in de juiste verhouding nodig om gezond te blijven functioneren. De invulling (productkeuze) van een gezond dagmenu verschilt per persoon, bijvoorbeeld omdat je vanwege je gezondheid voedselbeperkingen hebt, je bepaalde producten uit overtuiging niet wilt eten of niet lust. Ik ga je helpen met een manier die bij jou past. Inmiddels heb ik honderden mensen geholpen met het succesvol aanpassen van hun voedingspatroon. Ik ben docent voedingsleer (POST HBO, voor fysiotherapeuten) en docent en auteur van de erkende beroepsopleiding Gewichtsconsulent bij het SUMMA college in Eindhoven (MBO niveau 4).

Autisme is een rode draad in mijn werk- en prive leven. In de tijd dat ik bij Neos werkte heb ik als casemanager landurig cliënten met autisme begeleid op het gebied van o.a. wonen, werk en maatschappelijke reintegratie. Toen ik als ondernemer gestart was als voedingsdeskundige, kreeg ik veel verwijzingen vanuit huisartsen, GGZ en bijzondere woonvormen specifiek voor volwassenen met autisme en vragen over voeding. Daarnaast begeleid ik hoogopgeleide werknemers, werkzaam bij een software bedrijf in Eindhoven, die in combinatie met autisme te maken hebben met problemen thuis en op het werk.

In mijn begeleidingstrajecten sluit ik aan bij jouw vragen. Samen gaan we aan de slag op een manier die bij jou past. Iedereen is anders, dus ook elk traject. Ik ben praktisch, positief, eerlijk, betrokken maar niet wollig.

Mijn profiel

Opleidingen & specialisaties:

 • Bachelor of Social Work – Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
 • Masterclass Organisatie en Management
 • Masterclass Projectmanagement
 • Life coach
 • Emotiemanagement
 • Stress en burn-out
 • Mindfullness based cognitive therapy
 • HBO coaching bij autisme (io)
 • HBO Medische basis
 • HBO Psychosociale basis
 • BGN Gewichtsconsulent
 • Specialisatie sport en voeding
 • Specialisatie kind en voeding
 • Specialisatie emotie-eten
 • Specialisatie natuurvoeding
 • Specialisatie eetstoornissen
 • Voedingstherapie
 • Voeding & hormonen

"Wacht niet op een goede dag, maak er een."